Agnieszka 0 Comment do 15 minut, Gdy czas goni, Kuchnia, Kuchnia włoska, Kuchnie świata, Śniadania, Wszystkie wpisy
Panini z szynką parmeńską - włoskich smaków ciąg dalszy!
Jakiś czas temu podzieliłam się z Wami przepisem na panini z salami. W poście wyjaśniłam też czym jest panini. Dziś postanowiłam podzielić się z Wami innym pomysłem to to przepyszne, wytrawne śniadanie na ciepło, czyli panini z szynką parmeńską. Bo w końcu najlepsze śniadanie to wytrawne śniadanie – przynajmniej dla mnie 🙂 To co? Chcecie poznać kolejną odsłonę przepysznych panini?
Panini z szynką wędzoną - przepis
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 2 bułki panini lub ciabatty,
- garść rukoli lub innych zielonych listków,
- 4 plasterki sera cheddar – ja najbardziej lubię ten od Mlekovita,
- kilka plasterków szynki parmeńskiej (lub innej ulubionej szynki),
- 6-8 czarnych oliwek,
- 2 łyżki sosu do Frytek Belgijskich od Roleski,
- 1 łyżka musztardy – u mnie moja ulubiona musztarda American Classic Yellow Street Food od Roleski.
Przygotowanie:
- Bułki przecinam na pół.
- Każdą połówkę pieczywa smaruję sosem i musztardą.
- Następnie układam na panini zielone listki, ser, szynkę i pokrojone w plasterki oliwki.
- Tak przygotowaną kanapkę grilluję w opiekaczu lub na patelni – w wcześniejszym poście podzieliłam się z Wami moim tipem na przygotowanie panini na patelni grillowej.
Panini z szynką parmeńską gotowe!
Smacznego!
Nie wiecie co zrobić na śniadanie? Na blogu znajdziecie wiele różnych przepisów na pyszne śniadania! Osobiście polecam Wam na przykład pastę jajeczną, omlet po węgiersku lub przepyszne pieczone jajka przepiórcze w szynce. Oczywiście zapraszam do pozostania na dłużej! Na pewno znajdziecie coś dla siebie!